fbpx
Skip links
Explore
Drag

Фолклорен Ансамбъл Елика

ГЛЕДАЙ

ПРОДУКЦИЯ!

Освен програми на сватбените тържества, съставът изпълнява и различни ритуали както в обредния дом, така и на мястото на провеждане на тържеството -извеждане на младоженеца,на кума и булката, подписване , посрещане на младоженците и техните гости, изпълняване на различните сватбени обичаи като захранване, кумова ръченица, специални поздрави и подаръци за младоженците, кумовете, родителите и специалните гости.

Обхваща дейността на състава, свързана с участието му в частни партита, юбилеи, презентации, представяне на нови продукти, откриване на обекти, семинари, конгреси, изложения, панаири, промоции на албуми на изпълнители и др., за които може да разработва специални програми в зависимост от случая.

Най-голямото разнообразие от форми и видове изяви е при камерните участия, което се обуславя от различните места и поводи за тяхното провеждане.

Могат да бъдат представяни различни програми:
  • Фолклорна програма – образци от различните етнографски области на България. Може да включва автентичен, оброботен фолклор, различни обреди и ритуали и да се представя както съвместно от танцьори,певици и оркестър, така и от всяко звено поотделно.
  • Вариететна програма – включва хореографии на джаз музика, класика, латино, стандарт, поп, както и такива с етноелементи.
  • Балканско кабаре – изградена върху основата на музиката и танците на балканските народи, включваща буфо, актьорска игра, скечове и анимация с гостите.
  • Смесена програма – може да бъде изградена като съвкупност от фолклор, вариете, латино, класика, танци на различните народи – испански, грузински, африкански, руско-цигански, турски, гръцки, сръбски, ирландски, украински, румънски, руски, молдавско-цигански, индийски и други танци.

Концертната дейност е свързана с представяне на всички изпълнители от ансамбъла.

В концертите могат да бъдат включени от детските игри, песни и танци на най-малките изпълнители 4-5 годишни до бравурните изпълнения на професионалната формация.

Tематично – хумористично произведение „ТОВА СМЕ НИЕ”

В произведението се разказва за чужденец, който попадайки сред българите, се сблъсква с техния различен свят, изпълнен с постоянни изненади – хаос и бъркотия, безгрижие и веселие, но също така богат на душевност и преживявания, на обичаи и символика, на музика и танци, на красота и мистичност, на колорит и многообразие. Свят богат на живот, в който винаги нещо се случва.

Основната идея е да се представят България и българите по един различен начин. За това какви сме ние, какво ни е възприятието за света и живота, каква е културата и душевността ни, а също така и кое е това, което ни прави самобитни и интересни, та дори уникални.

Това е един добър начин за познание и самооценка след сливането ни с голямото европейско семейство.

Call Now Button